Dagblad070 | Politiebonden boos op rechter en Krikke

Politiebonden boos op rechter en Krikke

mainImage

De politiebonden, die maandag in Den Haag circa 10.000 demonstranten verwachten, leggen zich morrend neer bij de uitspraak van de rechter dat zij hun route moeten aanpassen. Ze mogen niet via de Hofweg en het Spui hun ongenoegen kenbaar maken. De rechter in Den Haag vindt net als de gemeente dat de route die de stad heeft goedgekeurd, langs onder meer de Lange Vijverberg, minder hinder voor het verkeer veroorzaakt en de hulpdiensten in geval van nood voldoende ruimte geeft.

''Het argument dat de voorgestelde route zou zorgen voor overlast en onveiligheid voor het winkelend publiek snijdt totaal geen hout. Een zekere mate van overlast hoort bij een protestdemonstratie'' aldus een woordvoerder.

De bonden zeggen dat hun demonstratievrijheid door de Haagse burgemeester Pauline Krikke ernstig is beknot. ''Het protest is gericht tegen de kabinetsplannen met de pensioenen en daarom zou de mars langs de Tweede Kamer en het Binnenhof moeten gaan.'' Ze overwegen een bodemprocedure te starten. De demonstratie start 's middags om 15.00 uur, dan begint ook de avondspits.