Dagblad070 | Rechtszaak mishandeling Praagse ober begint

Rechtszaak mishandeling Praagse ober begint

mainImage

De Haagse broers Armin en Arash N die vorig jaar een ober in Praag in elkaar zouden hebben geslagen, moeten zich vandaag voor de rechter verantwoorden. Arash N. en Armin N. worden verdacht van poging tot moord. Als ze schuldig worden bevonden, kunnen ze tot achttien jaar gevangenisstraf krijgen.
De Tsjechische rechtbank had aanvankelijk drie dagen achter elkaar uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling van de zaak. Maar omdat een getuige deze dagen niet kan, gaat de zaak waarschijnlijk volgende maand verder. Deze week zal er dan ook geen strafeis geformuleerd worden, liet een woordvoerder van de rechtbank in Praag weten.


De mannen speelden volgens de aanklager de hoofdrol in een vechtpartij april vorig jaar. Ze maakten deel uit van een groep die op een terras hun eigen bier dronken. Een ober sprak ze daar op aan en vroeg ze om weg te gaan, waarna de vlam in de pan sloeg. De ober liep een hersenbloeding, een gebroken kaak, een gebroken oogkas en een verbrijzelde enkel op.
De mishandeling leidde in Tsjechië en Nederland tot grote verontwaardiging. Van de groep van zeven Nederlandse vrienden kregen er drie voorwaardelijke celstraffen. Twee anderen gingen vrijuit omdat ze juist hadden geprobeerd de boel te sussen.


Foto: Digitaal Dagblad