Dagblad070 | Scheveningse bouwers vuurstapel blijven hopen

Scheveningse bouwers vuurstapel blijven hopen

mainImage

De organisatie van de bouwers van de Scheveningse vuurstapel heeft via facebook aan haar volgers laten weten toch nog hoop te hebben op het verkrijgen van een vergunning: 'Na de gemeenteraad van afgelopen donderdag waren wij aardig teneergeslagen en zaten wij te twijfelen om met pijn in ons hart zelf de stekker eruit te halen. Echter waren er vrijdag nieuwe ontwikkelingen die ons hoop gaven en hebben wij om deze reden besloten om door te gaan met onze vergunningaanvraag. Daarnaast gaan wij ook door met onze vergunningaanvraag om onze rechten als cultureel erfgoed te behouden.

Afgelopen weekend hebben wij de laatste gevraagde informatie naar de gemeente verstuurd om onze vergunning rond te krijgen. Wij zijn positief gestemd dat wij aan alle voorwaarden voldoen vanuit de gemeente om de vergunning te kunnen verstreken. Wij hebben ons hierbij constructief opgesteld om samen te werken met de gemeente, zodat we er gezamenlijk een positief nieuwjaarsevenement van kunnen maken.

Wij wachten alleen nog op de milieu-ontheffingen, maar deze bevinden zich momenteel in de afrondende fase. Afgelopen vrijdag hebben wij nog contact gehad met Omgevingsdienst Haaglanden en Provincie Zuid-Holland, deze instanties hebben aangegeven dat er nog genoeg tijd is om de ontheffingen vandaag te verlenen. Wij vertrouwen op de expertise van deze instanties en zien de ontheffingen met veel vertrouwen tegemoet.

Morgen krijgen we vanuit de gemeente definitief te horen of de vergunning verstrekt wordt!'

Duindorp 

Intussen heeft de politie laten weten dat de dertien verdachten van de ongeregeldheden afgelopen weekend in Duindorp zijn heengezonden. Onder hen bevonden zich minderjarigen. Zo meldt het AD dat er een negenjarige rondliep met een molotovcocktail. Ook wordt in Duindorp haast gemaakt met het afbreken van een kerk, die al op de slooplijst stond. Omwonenden vreesden dat de kerk tijdens de jaarwisseling mogelijk in brand zou worden gestoken. Bouwers van de vuurstapel in Duindorp trokken zich vorige week terug omdat zij niet verwachtten nog een vergunning rond te krijgen.


Foto: ANP