Dagblad070 | Stemmen op de Pier

Stemmen op de Pier

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Donderdag 23 mei zijn de stembussen voor de Europese verkiezingen op een aantal bijzondere plekken te vinden in Den Haag zoals de Pier en het Art Deco-gebouw aan de Hofvijver.


Den Haag telt 260 stembureaus op 252 locaties. Dat zijn 50 locaties meer dan vijf jaar geleden. De Pier op Scheveningen, het hoofdkantoor van Omroep West en het Huis van Europa in het Art Deco-gebouw aan de Hofvijver zijn voor het eerst geopend. En net als bij de gemeenteraadsverkiezingen rijdt de stemtram (lijn 9) weer door de hofstad.


Andere opvallende locaties waar gestemd kan worden zijn de Tweede Kamer, het Gemeentemuseum, Muzee Scheveningen, het Kuhrhaus, Paard, Pulchri Studio, Caballero Fabriek, Stadscafé de Boterwaag, De Hornbach Stadsboerderij t Waaygat, Stadsboerderij de Schildershoeve, Stadsboerderij de Woelige Stal en Stadsboerderij Op den Dijk.


De gemeente heeft opnieuw extra gelet op goede aansluiting op het openbaar vervoer. Daarnaast zijn in nagenoeg alle Haagse woonzorgcentra en ziekenhuizen stembureaus gevestigd. Verder kunnen net zoals bij de gemeenteraadsverkiezingen en de Provinciale Statenverkiezingen blinde en slechtziende kiezers op acht stembureaus zelfstandig hun stem uitbrengen.

 


Foto: Digitaal Dagblad