mainImage

De tijger slaapt bij heel veel Haagse kinderen

Afbeelding is niet meer beschikbaar
25 januari 2018, 09:00 uur
Algemeen

Kinderen in Den Haag hebben tijdens de Nationale Voorleesontbijten een stoet aan prominenten langs zien komen; vogels van diverse pluimage bovendien, die allemaal kwamen voorlezen uit ‘Ssst! De tijger slaapt’, geschreven en geïllustreerd door Britta Teckentrup. Een jury van jeugdbibliothecarissen koos dit werk van de Duitse illustratrice, auteur en beeldend kunstenaar als Prentenboek van het Jaar 2018.

Prinses Laurentien was als ‘voorleesmoeder’ te gast in het Kinderboekenmuseum. Korpschef Erik Akerboom van de Nederlandse politie ging naar Haagse basisschool Het Palet, vergezeld door politie-vlogger Kim. “Voorlezen is belangrijk,” zei Monique Wolvers, taalcoördinator van Het Palet. “Zeker hier in de Schilderswijk, waar veel kinderen een taalachterstand hebben. Doordat kinderen minder goed Nederlands spreken, blijven vaak ook de andere resultaten achter.”

Burgemeester Pauline Krikke las voor bij bibliotheek Laakkwartier en wethouder Saskia Bruines bij kinderdagverblijf 2Koala's van Kinderopvang 2Samen. De voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden tot en met zes jaar.

[caption id="attachment_8964" align="alignleft" width="900"] Erik Akerboom en vlogger Kim bij basisschool Het Palet in de Schilderswijk. (foto: Politie Den Haag). Foto onder: wethouder Saskia Bruines leest voor bij kinderdagverblijf 2Koala's. (foto: gemeente Den Haag/Jorde Steenbeek)[/caption]


Foto: Digitaal Dagblad