Dagblad070 | Twee broers schietpartij Franklinstraat vrij

Twee broers schietpartij Franklinstraat vrij

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De rechtbank van Den Haag heeft vanochtend twee van de drie verdachten van de schietpartij vrijgesproken. Het gaat om de 32-jarige Mohammed A. en zijn jongere broer, de 25-jarige Noureddine. Zij werden vrijgesproken van zowel ontvoering als de bewuste schietpartij. Het incident vond plaats op de hoek van de Newtonstraat en de Franklinstraat, mei vorig jaar. Het Openbaar Ministerie eiste celstraffen van zeven en twee jaar tegen hen. Een derde broer, de 28-jarige Abderrahim, waarvoor de eis twee jaar was, werd veroordeeld tot tien maanden celstraf. 

Op de avond van 2 mei dwongen drie mannen een man in een auto te stappen. Een tweede man, die wegrende, werd verschillende keren beschoten. De ontvoerde man werd meegenomen naar in woning in Wassenaar, waaruit hij wist te ontsnappen.

Het OM verdacht de drie broers van de schietpartij en de ontvoering. Volgens de rechtbank is alleen bewezen dat Abderrahim was betrokken bij de ontvoering. Hij zou het slachtoffer hebben gedwongen in de auto te stoppen. Daarvoor krijgt hij tien maanden cel, die hij al in voorarrest heeft uitgezeten. 

 


Foto: Digitaal Dagblad