Dagblad070 | Vijf jaar cel sadistische boekhouder kerk

Vijf jaar cel sadistische boekhouder kerk

mainImage

De 47-jarige voormalig penningmeester van de Christelijk Gereformeerde Kerk in Den Haag moet vijf jaar de cel in. Het gerechtshof in Den Haag heeft hem veroordeeld voor de seksuele mishandeling van enkele verstandelijk beperkte of minderjarige vrouwen en voor de verduistering van ruim 435.000 euro van de kerk.

Richard B. gebruikte het geld om hotelkamers te boeken, waar hij de vrouwen tegen betaling zijn extreme sadistische wensen liet uitvoeren. Daarbij raakten ze soms gewond. Zo stak B. naalden door hun borsten. Er was geen stopwoord afgesproken en als de vrouwen aangaven dat ze wilden stoppen, ging B. toch door.

Het hof rekent het B. zwaar aan dat hij actief zocht naar minderjarige meisjes om betaalde seks mee te hebben. Een deels voorwaardelijke straf met een behandeling heeft volgens het gerechtshof geen zin, omdat B. de zedenfeiten ontkent en niet inziet waarvoor hij zou moeten worden behandeld.

De rechtbank veroordeelde B. eerder tot vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk. Zowel B. als het Openbaar Ministerie ging daartegen in beroep.


Door: ANP