Dagblad070 | Wordt dit de Boom van het Jaar?

Wordt dit de Boom van het Jaar?

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Uit ruim 265 enthousiaste, emotionele, historische verhalen heeft een vakjury per provincie een boom genomineerd. Zij vonden die de mooiste van Zuid Holland: de Koekamp Kastanje.
Vanaf 1 september tot 15 oktober kunnen Hagenaars stemmen op hun favoriete boom. De uiteindelijke ‘Boom van het Jaar 2018’ dingt in 2019 mee naar de titel van European Tree of the Year.

De opvallende, oude en krachtige Koekamp Paardenkastanje is 140 jaar oud. Dertig jaar terug werd de boom op een bijzonder manier 60 meter naar rechts geschoven en haalde daarmee het Guinness Book of Records. Het is de grootste en zwaarste boom die ooit verplaatst is. Een reus van 22 meter hoog en 40 meter breed. Een opvallende verschijning met al zijn lage vertakkingen; de littekens uit de Tweede Wereldoorlog. Toen zijn er veel takken afgezaagd voor haardvuur. Maar de Koekamp Kastanje overleefde ook het live concert van de Rolling Stones en vele andere evenementen op het Malieveld.

Eind oktober wordt de winnende boom op locatie gehuldigd. ‘De Boom van het Jaar 2018’ wint een boom- en/of standplaatsverzorging of een boomvriendelijk alternatief met een indicatieve waarde van 2.500 euro.


Foto: Digitaal Dagblad