Dagblad070 | Zoetermeerder (68) in gezicht geblazen, veel ophef
mainImage

Zoetermeerder (68) in gezicht geblazen, veel ophef

12 augustus 2020, 20:50 uur
Algemeen, 112

Bij de apotheek in De Leyens aan de Hekbootkade in Zoetermeer heeft vanmiddag rond 12.00 uur een zeer opmerkelijk incident plaatsgevonden. Een man van 68 die medicatie kwam halen werd daar door een man in zijn gezicht geblazen. Dit gebeurde nadat de Zoetermeerder, die een pacemaker heeft en tot de risicogroep behoort wat betreft het coronavirus, aan hem had gevraagd de anderhalve meter afstand in acht te nemen.

Vrouw Elly de Hooge-Wout laat aan www.zoetermeersdagblad.nl weten hoe het volgens haar ging. "Mijn man stond achter in de rij op anderhalve meter, in de wachtruimte van het medisch centrum. De man sloot pal achter hem aan en wilde erlangs en duwde hem opzij. Want er stond een dame in een invalidewagen in de weg, die volgens hem de doorgang versperde. Mijn man draaide zich om en vroeg om afstand te bewaren. De man kwam dichterbij en blies hem vervolgens hard in zijn gezicht."

'Ik vind dit toch raar!'
De man van De Hooge-Wout belde daarna 112 en de politie kwam ter plaatse. Zij onderzoeken de zaak en bekijken camerabeelden, maar vooralsnog blijft het daarbij. Elly is verbaasd. "Pas wanneer mijn man ziek wordt, ondernemen zij actie. Ik vind dit toch raar!"

De wijkagent van Buytenwegh bevestigt aan www.zoetermeersdagblad.nl het voorval. "De gegevens zijn bij de apotheek bekend. Als de andere partij ziek wordt na 14 dagen, dan gaan we deze gegevens via de officier van Justitie vorderen voor de aangifte."

De politie heeft alles geregistreerd, maar er is geen proces-verbaal opgemaakt tegen de 'blazer'. Dat zou op een later moment alsnog kunnen gebeuren.  


Foto: ANP