Dagblad070 | Bouw voor statushouders gestart aan Narcislaan
mainImage

Bouw voor statushouders gestart aan Narcislaan

Afbeelding is niet meer beschikbaar
24 maart 2018, 12:00 uur
Bouw & Wonen

Aan de Narcislaan in Den Haag-Loosduinen is de bouw gestart van de 22 sociale huurappartementen voor statushouders. Woningcorporatie Arcade gaat de appartementen in opdracht van de gemeente Den Haag verhuren. Na tien jaar komen de woningen beschikbaar voor reguliere verhuur.

Hier stond een oud schoolgebouw waar voorheen de Stadswerkplaats Loosduinen was gevestigd. Het nieuwe appartementengebouw krijgt vier verdiepingen en bewoners kunnen op eigen terrein parkeren. De woningen voorzien gedeeltelijk in eigen elektriciteitsgebruik door duurzame toepassingen. Er komen onder meer zonnepanelen op het dak. Waarschijnlijk al in oktober dit jaar worden de appartementen opgeleverd.

“De afgelopen jaren heeft Arcade in samenspraak met de gemeente Den Haag en Westland diverse statushouders in haar woningen verwelkomd,” aldus René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade. “Wettelijk zijn we verplicht een deel van onze woningen beschikbaar te stellen voor deze doelgroep. Daarnaast is het ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dat we deze groep kwetsbare mensen uitzicht geven op een nieuwe toekomst.”

(het nieuwe appartementengebouw aan de Narcislaan; impressie: Arcade)


Foto: Digitaal Dagblad