Dagblad070 | Bouwen in het groen: Den Haag schiet idee af

Bouwen in het groen: Den Haag schiet idee af

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De gemeente Den Haag ziet niks in het idee van minister Ollongren om desnoods in het ‘groen’ te bouwen. Het stadsbestuur wordt daarin gesteund door Provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Zoetermeer, Leiden, Dordrecht, Delft, Rijswijk en Schiedam. Zij vinden bouwen in het groen onnodig en zijn ervan overtuigd dat nieuwe bouwlocaties in Zuid-Holland juist niet in polders en weilanden rondom de steden moeten worden gezocht.”Er zijn veel betere alternatieven. Bovendien willen we zuinig omspringen met ons schaarse groen.”

Provincie en genoemde gemeenten, die zich hebben verenigd in de Verstedelijkingsalliantie, laten dat weten in een ingezonden brief aan het vakblad Cobouw. Zelf ziet de alliantie kansen om in twintig jaar tijd 170.000 woningen te bouwen bij de spoorlijn Leiden-Den Haag-Rotterdam-Dordrecht, het openbaar vervoersysteem in Zoetermeer en bij economische toplocaties.

“Uitwijken naar het groen vinden wij te makkelijk”, schrijven ze. “Ons plan getuigt van lef om in pakweg twintig jaar tijd 170.000 woningen te bouwen in bestaand stedelijk gebied, met de nodige infrastructurele investeringen en ingrepen. Wij hebben overeenstemming in onze Alliantie dat het daar moet gebeuren en zijn ervan overtuigd dat dit ook kan. Wel hebben wij hiervoor de betrokkenheid en hulp van het Rijk nodig. Daarom willen wij als grootste woonregio van Nederland graag snel met de minister rond de tafel. We nodigen de minister uit om te komen tot een Regiodeal om die 170.000 woningen daadwerkelijk in Zuid-Holland te gaan bouwen.”

(bron: Cobouw)


Foto: Digitaal Dagblad