Dagblad070 | Flinke boete-regen bij actie in Stationsbuurt

Flinke boete-regen bij actie in Stationsbuurt

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Politie, brandweer, HTM, Stedin, Douane, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en meerdere teams van de gemeente Den Haag hebben zaterdag weer een grote handhavingsactie uitgevoerd, deze keer in de Stationsbuurt. De actie was een gevolg van signalen van bewoners, ondernemers en professionals over overlast, misstanden en mogelijke criminaliteit in het woon- en werkgebied rond NS-station Den Haag HS.

De gemeente doet regelmatig dit soort acties in de stad. Het doel is het verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in de wijken. In de Stationsbuurt kregen 27 horecazaken afgelopen zaterdag een inspectie. Slechts negen waren er in orde. Bij de overige zijn uiteenlopende misstanden geconstateerd. Ondernemers kregen boetes en waarschuwingen, onder meer vanwege slechte hygiëne, gebrek aan juiste vergunningen en mogelijke fraude met de energievoorziening.

Te hoge huurprijs

De Haagse Pandbrigade controleerde 14 panden en trof vijf personen aan die een te hoge huurprijs betalen. Het gemeentelijke Huurteam gaat deze huurders helpen en adviseren. De gemeente gaat van 14 personen onderzoeken of ze staan ingeschreven op het adres waar ze wonen. Een aantal woningen, waar eerder een hennepplantage zat, kreeg opnieuw bezoek van controleurs; nu werden geen plantages aangetroffen. Voorts bleken drie woningen illegaal te worden verhuurd via Airbnb.

Politie, Douane en Belastingdienst controleerden ruim 80 voertuigen tijdens een verkeerscontrole (100% controle). Acht bestuurders kregen een boete voor onder meer rijden zonder rijbewijs. Ook werd voor een bedrag van 7500 euro aan openstaande schulden geconstateerd. Op acht voertuigen is beslag gelegd. Drie auto’s kregen een wielklem en een wagen is weggesleept. De HTM checkte bij Hollands Spoor de vervoersbewijzen en schreef 138 boetes uit (van elk 55 euro).

Daarnaast werden nog 64 bekeuringen voor foutief of onbetaald parkeren uitgedeeld en 37 voor onder meer fietsen op de stoep. “Dit is een veelvoorkomende ergernis van bewoners,” zegt de gemeente. De politie hield 14 mensen aan voor onder meer openstaande boetes en overtredingen van de vreemdelingenwet en het gebiedsverbod.


Foto: Digitaal Dagblad