Dagblad070 | Glasvezelvoorbereiders gaan langs de deuren

Glasvezelvoorbereiders gaan langs de deuren

mainImage

Vanaf 13 januari 2020 gaan glasvezelvoorbereiders van KPN NetwerkNL bij de woningen in Morgenstond langs om voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk te treffen. Tijdens dit bezoek bekijken zij wat de meest geschikte plek is voor het glasvezelaansluitpunt in de woning. De glasvezelvoorbereiders beschikken over een legitimatiepas waaruit blijkt dat zij namens KPN NetwerkNL aan de deur komen.

Voorbereidende werkzaamheden

Glasvezelvoorbereider Abdullah legt uit wat deze werkzaamheden inhouden: “Ik ga langs bij elke woning in de straat waar we op dat moment werken. Daarbij vraag ik de bewoners om toestemming voor de werkzaamheden in en rond de woning. En ik vraag de bewoners om toestemming voor een glasvezelaansluiting. Daarnaast kijk ik naar de meest geschikte plek om in een later stadium het glasvezelaansluitpunt te installeren. Meestal is dit de meterkast. Dat is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de aanwezigheid van een stopcontact”.

Elke woning wordt kosteloos aangesloten op glasvezel

Alle woningen binnen het aansluitgebied van Morgenstond worden gratis aangesloten op het glasvezelnetwerk van KPN NetwerkNL. Via de postcodecheck op www.kpnnetwerk.nl zien inwoners of hun woning ook wordt aangesloten.

Meer informatie

Inwoners kunnen voor alle vragen over de aanleg, planning en voordelen van glasvezel vanaf 28 januari 2020 terecht in het glasvezelinformatiepunt tussen 10:00 en 18:00 uur bij stadsdeelkantoor Escamp aan de Leyweg. Doe de postcodecheck op kpnnetwerk.nl en schrijf u in voor onze glasvezelupdates om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden.

 

 

 


Foto: Ingezonden