Dagblad070 | Haagse Pandbrigade begint met controles in Laak

Haagse Pandbrigade begint met controles in Laak

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Haagse Pandbrigade gaat van begin april tot en met september woningen in Laak Centraal controleren, het gebied tussen station Den Haag HS en Rijswijk. Ze gaan vooral kijken of en hoe panden worden bewoond.

Dat gebeurt eerst door middel van een schouw. De woningen worden aan de buitenkant bekeken, ook met een hoogwerker. Bij twijfel of als de medewerkers aan de achterkant van de panden willen kijken, wordt er aangebeld. Het doel van de controles is de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te verbeteren. De straten die worden gecontroleerd: Jan van Beersstraat, Jan Wapstraat, Rodenbachstraat, Rosseelstraat, Van der Hoopstraat, Van Vlotenstraat, Van Zeggelenlaan, Withuysstraat.

De taken van de Haagse Pandbrigade richten zich op het verminderen van overlast en gevaarlijke situaties in panden, zoals: opsporing en aanpak van onrechtmatige bewoning (overbewoning en illegale kamerverhuur), controleren of de persoonsgegevens van de bewoners hetzelfde zijn als in de Basisregistratie Personen, als het nodig is verder onderzoek doen en maatregelen nemen, aanpak van ernstige onderhoudsgebreken aan panden, onderzoeken of mensen verkeerd gebruik maken van sociale voorzieningen zoals uitkeringsfraude.

(Jan Wapstraat in Laak; foto: Google)


Foto: Digitaal Dagblad