Dagblad070 | Hier komt het nieuwe penthouse van Mark Rutte
mainImage

Hier komt het nieuwe penthouse van Mark Rutte

Afbeelding is niet meer beschikbaar
25 januari 2018, 19:37 uur
Bouw & Wonen

Buurtbewoners van het Benoordenhout reageren verheugd op het besluit van Mark Rutte om in hun mooie Haagse wijk te blijven wonen. De premier gaat zich vestigen in het voormalige kantoorpand van het Octooibureau aan het Willem Witsenplein op de hoek van de Roelofsstraat en de Van Alkemadelaan. Dat wordt vanaf dit jaar getransformeerd naar een wooncomplex met 54 appartementen en 4 penthouses.

Mark Rutte heeft op de zesde verdieping een penthouse gekocht van ruim tweehonderd vierkante meter, inclusief drie slaapkamers, dus in principe groot genoeg voor een (modaal) gezin. Vraagprijs van het penthouse was op 50.000 euro na 1,4 miljoen euro. Gezien de ligging van de nieuwe woning, met een dakterras van bijna honderd vierkante meter, verkiest Rutte uitzicht op duinen en zee in plaats van op de achtertuin van Paleis Huis ten Bosch, waar de koning en koningin hun intrek zullen nemen. Zijn penthouse komt namelijk met de rug naar het Haagse Bos te liggen. Bijkomend voordeel is wel dat de minister-president dan minder last zal hebben van het verkeerslawaai van Benoordenhoutseweg en Van Alkemadelaan.

Inmiddels is zestig procent van de woningen in het nieuwe complex verkocht. De oplevering is voorzien in de loop van 2019.


Foto: Digitaal Dagblad