Dagblad070 | Meldpunt voor klachten vrije verhuurders
mainImage

Meldpunt voor klachten vrije verhuurders

Afbeelding is niet meer beschikbaar
8 juli 2019, 11:09 uur
Bouw & Wonen

Vastgoed Belang, de branchevereniging van particuliere verhuurders, komt met een meldpunt waar verhuurders klachten en problemen kunnen aankaarten. 


Directe aanleiding voor het meldpunt zijn de onlangs aangenomen voorrangsregels voor huurders met een modaal inkomen in Den Haag en Zoetermeer. De verhuurders hebben daar geen goed woord voor over. Vastgoed Belang noemt de inkomenseisen in een schriftelijke verklaring 'knellende voorwaarden' die zorgen voor een 'mismatch tussen vraag en aanbod'. Verhuurders zullen op hun beurt geconfronteerd worden met gemeentelijke vergunningsprocedures en inkomenschecks, waardoor het langer duurt voordat een nieuwe huurder een woning kan betrekken. Dat leidt volgens de verhuurders tot meer leegstand en verlies van inkomsten. 

Er is een groot tekort aan huurwoningen in het zogenoemde middensegment, met een huurprijs tussen de 721 euro en 1000 euro. De woningen die er wel zijn, blijken bovendien qua huurprijs aan de bovenkant van die marge te zitten, bleek deze week uit een analyse van de Rabobank. 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad