Dagblad070 | Oplevering Eigen Hendrik bij ROC Mondriaan

Oplevering Eigen Hendrik bij ROC Mondriaan

mainImage

Woensdag 10 juli is de feestelijke oplevering van de ’Eigen Hendrik’ bij ROC Mondriaan in Den Haag. Studenten van de School voor Bouw en Infra en van de School voor Metaal, Elektro- & Installatietechniek bouwden vanaf september 2018 op ware grootte een woning na uit het nieuwbouwproject Haagse Hendrik van Haag Wonen in Laakkwartier. De studenten tonen deze bijzondere modelwoning: een maquette op ware grootte.

De modelwoning 'Eigen Hendrik' is een gezamenlijk onderwijsproject van de twee eerdergenoemde scholen en het Techniek Innovatie Huis van ROC Mondriaan, woningcorporatie Haag Wonen en ontwerpende bouwer Heembouw.

Eigen Hendrik

De realisatie van deze ‘Eigen Hendrik’ bood studenten de mogelijkheid om, onder begeleiding van ervaren leermeesters, hun vaardigheden in de praktijk te toetsen. Bewoners, Haag Wonen en Heembouw hadden de kans om vóór de daadwerkelijke start van de bouw de woning al te ervaren en nieuwe innovaties te testen. ROC Mondriaan leidt vakmensen en werknemers van de toekomst op. Den Haag, Haag Wonen en Heembouw hebben deze nieuwe vakmensen nu en in de toekomst hard nodig.

Hendrik

De namen ‘Haagse Hendrik’ en ‘Eigen Hendrik’ zijn een eerbetoon aan Hendrik Berlage. Deze beroemde architect heeft een deel van het Haagse Laakkwartier ontworpen. Het nieuwbouwproject van Haag Wonen in deze wijk is ontworpen in diezelfde Berlage stijl.