Dagblad070 | Plan BinckPARK goedgekeurd

Plan BinckPARK goedgekeurd

mainImage

Bij de Fokker Haven in de Binckhorst te Den Haag komt BinckPARK. Deze parkeergarage met collectief dakpark van Bouwbedrijf Vorm is door de gemeente Den Haag uitgeroepen als winnaar van de aanbesteding Trekvlietzone kavel 1B.
 De centrale, openbare parkeergarage biedt ruimte aan ca. 600 parkeerplaatsen en de mobiliteitshub op de Binckhorst. In de plint komen ook city lofts. Deze woningen maken dat er veel voordeuren en levendigheid aan de straat is. Bewoners en gebruikers kunnen een abonnement voor de parkeergarage afsluiten.
Het dak van BinckPARK bestaat straks uit een groot park voor alle bewoners. De verschillende collectieve plekken in het park worden met inbreng van de toekomstige bewoners ingericht. Op maaiveld komen City Lofts voor de starter op de woningmarkt. De tweelaagse indeling biedt de mogelijkheid voor eigen bedrijfjes aan huis.
Bij de entree van de Trekvlietzone wordt de mobiliteitshub van de wijk gecreëerd. VORM biedt er onder andere deelauto's, –fietsen aan. Het aanbod wordt per seizoen geactualiseerd en afgestemd op de vervoersbehoefte van de gebruikers.
Het dakpark is waterneutraal, vangt piekbuien slim op en buffert regenwater voor beplanting gedurende droge periodes.
BinckPARK wordt gebouwd door Continental Car Parks. De oplevering staat gepland in juli 2022.