Blij zijn is niet altijd blij blijven!

23 November 2023, 18:56 uur
Columns
mainImage

Ik ben natuurlijk bodemloos blij dat Frans Timmermans de hard werkende Nederlander geen oor kan aannaaien. Daar zat ik het meest over in. Aan de andere kant kan er nog steeds een minister Klaver worden benoemd. Als de druiven bij de VVD goed zuur zijn (en dat zijn ze, want de kakkers zijn vernederd) is straks een paar keer konkelfoezen voldoende om uiteindelijk samen met Omzigt, Timmermans en Jetten alsnog een coalitie te realiseren. In Rotterdam hing de VVD in 2018 ook heel bronstig in de jarretels van GroenLinks. Dat was toen zó gepiept.

Dat betekent dus dat Geert Wilders behoorlijk water bij de wijn zal moeten doen om de VVD en de NSC tot samenwerking bereid te vinden. En dan heb ik niet over het inslikken van al die ongrondwettelijke standpunten, maar over kleinere arbitraire zaken waar geheid gezeik over komt als ze de informateurs die drie partijen voor het eerst aan tafel zet.

Wilders is kansloos als hij een volledige stop wil in het kader van internationale ontwikkelingshulp. Ook de AOW-leeftijd krijgt hij niet meer terug naar 65 jaar. Het verbreken met de banden met islamitische landen die de sharia boven de wet verheffen, kan hij vergeten. Turkije uit de NAVO? Vergeet het.Verbod op islamitisch onderwijs is een no-go-area, want Omzigt is ex-CDA. Het afschaffen van de Eerste Kamer gaat nooit gebeuren. Zeker niet als ook de BBB in de coalitie meedoet.

Geen VVD-er die zin heeft in die 20% verlaging van de salarissen voor ministers en kamerleden. Ook niet in het afschaffen van de wachtgeldregeling en het opheffen van de NPO. En het verbod op een dubbele nationaliteit, met als gevolg dat Rotterdam ineens geen burgemeester meer heeft? Zou leuk zijn, maar forget it. Net als die streep door alle culturele gekkigheid die wordt gesubsidieerd.

Van alle afwijkende PVV-standpunten krijgt de woke geworden VVD en het zogezegd rechtse maar in werkelijkheid linkse NSC het lendewater. Het zou me niet verbazen als alleen het ritueel slachten wordt afgeschaft. Dan hebben we in elk geval die arme schapen geholpen op die gekke offerdag.Ik wens Wilders veel succes. Advies: geef maar zoveel mogelijk toe. Die binne-benne, benne-binne.

Dat kan die Gerard van Hooft, dat rampenfonds van 50PLUS niet zeggen. Die is nu uiteidelijk toch en zonder de politie afgevoerd. Die horlepiep van gisteravond heeft hem ook niet geholpen! Het is nu eenmaal zo dat verrot fruit vanzelf uit de boom valt! Dag Gerard!