Brief aan Henk de Bres die niet meer mag voorlezen

5 October 2018, 11:22 uur
Columns
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Beste Henk,

Je bent boos omdat je niet meer mag voorlezen op scholen sinds je openlijk voor de PVV hebt gekozen.

Laat ik vooropstellen dat ik het begrip naïviteit nu niet direct associeer met jou en je levenswijze (voor zover bekend natuurlijk) maar toch ben je naïef: je denkt dat de deugers of goedmensen logisch zijn en sorry, je had kunnen weten dat logica in die kringen ver te zoeken is.

Jij mag niet voorlezen omdat ze bang zijn dat tegenstanders van de PVV misschien jouw voorleesbeurten gaan verstoren en zo de kinderen in gevaar brengen. Dat is een smoes, Henk! Ze zijn bang dat je aardig en gezellig overkomt en dat past niet bij hun vooroordeel.

Je moet begrijpen Henk dat logica iets is, waar de goedmens c.q. de deuger wars van is. Jij mag niet voorlezen, maar op vele islamitische scholen worden kinderen voorgelezen uit een boek dat aanzet tot haat tegen andersdenkenden. Dat mag wel, want islamieten zijn zielig en moeten geholpen worden.

Hetzelfde geldt voor Zwarte Piet. Die wordt verboden, maar het slachtfeest waarbij duizenden dieren onverdoofd de keel wordt doorgesneden is juist hartstikke goed. Misschien prikt de politie ook nog een vorkje mee.

Dat volkomen gebrek aan logica ken ik al vanaf 2001. Zal je een voorbeeld geven, omdat het iets met Den Haag - onze hoofdstad - te maken heeft. Als oud docent op een zwarte school kwam ik een oud leerlinge tegen. Ze zat op Bestuursacademie Nederland in jouw stad (ben er ook docent geweest) en vroeg aan Leefbaar Rotterdam of ze er stage mocht lopen. Een week later belde ze af. Haar stagebegeleidster had gezegd: “Wat moet jij nou bij zo’n racistisch zooitje. Niet gaan!” Dus Leefbaar geeft een Surinaamse een stageplek, maar toch discrimineert het?

Jij en ik zien het absurde en onlogische, maar goedmensen willen dat niet zien: zij denken in sjablonen: Tegenstanders zijn racistisch of fascistisch. Een ander vooroordeel is dat iedereen, die kritiek heeft op de islam of Zwarte Piet gewoon zwart wil houden extreem rechts is. Zelfs onze AIVD werkt daaraan mee want die waarschuwt tegen die ideeën.

Dus als je wilt voorlezen, dan moet je je mening voor je houden, Henk. Dan moet je zeggen dat mensen als Rutte en Pechtold het beste met ons voor hebben; dus zelf ook de logica aan de wilgen hangen. Echt Henk, het is vechten tegen de bierkaai en dat valt niet te winnen; zelfs niet voor een forse man als jij.

Ik zal je het bewijs leveren.

De school waar jij wil voorlezen gebruikt een smoes, omdat ze waarschijnlijk de wet kennen. Ze beroepen zich op veiligheid en zwijgen over de werkelijke reden, namelijk dat ze je politiek onbetrouwbaar vinden. Dat is verboden in ons land.

In artikel 1 staat dat je niet mag discrimineren i.v.m. politieke voorkeur. Je gelooft het niet. Het staat er echt, maar zelfs rechters houden zich er niet aan. In het vorig jaar vertoonde tv-programma: Kijken in de ziel van beweerde een rechter met droge ogen, dat een PVV ’er nooit rechter kan worden. Dus doodgewoon artikel 1 van de grondwet aan de gerechtelijke laars lappen!

Zal je nog sterker vertellen. Ga eens met je klacht naar een antidiscriminatie bureau (ook in Den Haag is vast wel zo’n volslagen nutteloos instituut), ze zullen je klacht niet in behandeling willen nemen. Je zal worden gediscrimineerd door een zwaar met belastinggeld gesubsidieerd antidiscriminatiebureau: Kan het nog duidelijker?

Sorry Henk : Wen er maar aan.

Groeten

Ronald Sörensen