Dagblad070 | Gelezen van het CDA en VVD?

Gelezen van het CDA en VVD?

mainImage

Gelezen van het CDA en de VVD?
Ze zien niks in een algeheel vuurwerkverbod omdat de jeugd z’n Cobra’s dan in België en Duitsland gaat kopen en waarschijnlijk met handgranaten in hun straat terugkeert.

Bovendien vinden ze het zielig voor het brave deel van Nederland, dat in dat geval compleet voor lul staat met het enige explosiefje dat nog zal worden toegestaan: het sterretje.

De Christendemocraten en liberalen vozen met het D66-labeltje: afschieten van lawinepijlen is first class privacy. Oftewel: je blijft met je fikken van dat grondrecht af.
Dus?

Dus willen CDA en VVD op Oudejaarsnacht 2020-2021 in principe dezelfde teringzooi als nu, met dit verschil: op elke hoek van de straat een agent om de overlast te beteugelen. Streng handhaven willen ze, las ik. Het gajes moet en zal en gaat over de knie. Eens.

Maar mag ik toch even lachen?

Mag ik ook zeggen waarom? Ik lach omdat het politieapparaat al jaren financieel is uitgemergeld. Het heeft geen mensen, het krijgt geen mensen, kortom het leidt een achenebbisj bestaan waaraan VVD en CDA zelf schuldig zijn.

En zelfs als het leger, de mariniers en de ME op de eerstkomende oudejaarsnacht zouden assisteren, dan nog is het dweilen met de kraan open, omdat Nederland door een foute ouderlijke opvoeding zijn onschuld tijdens deze mooie traditie allang verloren heeft. De nieuwe jeugd schiet onder luid applaus met de eerste de beste dieptebom de wijkagent de straat uit.

Ik kan erg veel hebben van het CDA en de VVD, maar nu even niet. Als oogartsen, nachtartsen, middagartsen, verder het complete politieconcern, EHBO’ers, opa’s, oma’s en verder alle mensen met gezond verstand smeken om een vuurwerkverbod, snap ik niet waarom juist deze twee partijen al die Oud en Nieuw-ellende op hun geweten willen hebben.

Ik ga het op het stadhuis toch eens aan Frans de Graaf en Daniël de Groot vragen.

Het is 2020. Ik heb al eens bepleit om middeleeuwse klompenwetten (voorschriften en gebruiken) aan te passen aan de langzame vernietiging van ons land.

Het zal toch niet waar zijn dat Klaver dit wel begrijpt.