Je wilt toch geen baan op basis van afkomst

3 June 2019, 17:42 uur
Columns
mainImage

Ooit waren ‘racisme’ en ‘discriminatie’ termen die betekenis hadden, maatschappelijke verschijnselen waar mensen serieus het slachtoffer van werden. Maar het is nu al heel lang zo dat deze zaken meestal als excuus dienen voor de zieligheidsindustrie om allochtonen als achterlijke apen te promoten. 

Als bijvoorbeeld een Marokkaan of een Turk voorgetrokken wordt tijdens een sollicitatie, dan is dat discriminerend tegen ieder ander die én beter gekwalificeerd is, én die geen Marokkaan of Turk is. Maar dat mag blijkbaar wel, want gelijke kansen voor iedereen gaat niet op voor mensen die de zieligheidsindustrie draaiende willen houden.

Die idiote misselijkmakende deugdzaamheid en vermeend discriminatie komen bij mij echt de strot uit. Sommige mensen ervaren tegenwoordig een half opgegeten tosti al als ‘discriminatie’.

‘Positieve discriminatie’ is als term ongeveer net zo zinnig als ’positieve genocide.’ Linkse mensen gaan er altijd prat op dat zij de dappere voorvechters van gelijkheid en rechtvaardigheid zijn in een wereld die verder uitsluitend bevolkt wordt door zielige hulpeloze slachtoffers.

Als ze zich dan precies zo gaan gedragen als de mensen die ze bestrijden, door te discrimineren op basis van geslacht, etniciteit of religie, dan moet er iets verzonnen worden om die goed te praten naar anderen toe, maar ook naar zichzelf, want dit gedrag resulteert vanzelfsprekend in geweldige cognitieve dissonantie. Door ‘positief’ voor het woord ‘discriminatie te zetten, lijkt het enigszins…positiever.

Linkse regressieve geesten, die zoals bekend eenvoudig van aard zijn en niet al te veel vermogen tot zelf nadenken bezitten, zijn buitengewoon vatbaar voor dergelijke woordspelletjes.

Persoonlijk vind ik positieve discriminatie en andere soort quota’s juist een gigantische belediging voor mijn intellect. Je wilt toch geen functie op basis van je geslacht of afkomst?

Diversiteit kun je niet afdwingen met regeltjes en wetten. Als je dat denkt, ben je ernstig de weg kwijt en waarschijnlijk ook latent racist. Diversiteit heeft niets met religie, cultuur, afkomst of huidskleur te maken, maar alles met het samenbrengen van mensen op basis van hun persoonlijkheid en kwaliteit. Dát is diversiteit.

Identiteitspolitiek is een economische catastrofe. Een misdaad tegen het gezond verstand.