mainImage

Lieve Hugo

27 november 2021, 01:31 uur
Columns

Weet je nog dat we elkaar voor het eerst hebben ontmoet? Ach het was op het Rotterdamse stadhuis. Je hebt de foto’s gemaakt van mijn zwarte Armanipak toen ik onverwacht raadslid werd voor de SP.

Ik had net een week achter de rug met een discussie met onderwijsbobo’s over de sluiting van scholen dichtbij de mensen. Ach waar wist ik nou van. Met christelijk onderwijs uit Crooswijk zonder benul van d en t doorgestroomd dankzij de Mammoetwet naar een wereld waar we geen weet van hadden. Iets met mes en vork. Waar is dat trouwens gebleven? Hugo?

Verheffing van het volk? Gelukkig zijn de messen er nog wel.

Afijn ik was onverwacht ingevlogen door de SP in de gemeenteraad en ik kwam jou tegen.

Zal het nooit vergeten. Je wiegde iedereen in slaap. En de dooddoener was: ‘zal ik je een brief doen toekomen?’ Ach, ieder raadslid ging met rode konen de zaal uit. Hugo zegt iets toe!

Jaja toen kwam je er nog mee weg.

Niet bij mij overigens.

Labrador. Later in deze column.

Warme lunch. Later in deze column.

Terug naar onze ontmoeting. Je bent charmant en ik dacht werkelijk dat je het menselijke gezicht van het CDA kon worden.

Helaas dat heb je weggeven aan Wopke. Tja, dat zal toch wel een flinke borrel op Katendrecht hebben gekost.

En nu word je uitgezogen door Wopke 1: onze aller Marky Mark. Wat een menselijke puinhoop heeft die gozer er van gemaakt. Ik mag het T woord niet gebruiken maar als er een premier is die werkelijk iedere gemeenschapszin heeft afgebroken…

Dus Lieve Hugo. Die warme lunches waren niet zo slecht. En in het centrum van Rotterdam worden nu ook scholen gebouwd omdat in tegenstelling tot jouw adviesbureaus wel degelijk de labrador wordt ingeruild voor een kind.

Nee, ik wacht niet op een brief. Geen rode konen. Maar, deze coronacrisis vergt leiderschap. Visie over de barricades. Visie over sluitingstijden. Visie over 10 jaar met dit virus. Van neefje Mark hoef je het niet te verwachten. En dat weet je. Niemand sukkelt meer in slaap als je praat. TV gaat uit. Het raam uit.

Dus Hugo. Toon leiderschap. Of schrijf een brief. Iets met ontslag.