mainImage

Op zoek naar vorige levens

19 augustus 2021, 11:04 uur
Columns

Kent u dat: ergens voor de eerste keer komen en denken, het lijkt wel of ik hier eerder was. Of iemand ontmoeten en voelen: wij kennen elkaar al langer.

Hoe kan zoiets nou?

Daar heb ik nu een theorie over. Het kan, omdat we op zo'n moment een sprankje bewustzijn ervaren van een vorig leven. Of de deur naar iets onbenoembaars even open staat voor ons. Dat gaat in tegen het rationele denken, tegen het gezond verstand, te bewijzen valt het niet en toch... toch kan het zo zijn.

Dit neem ik even aan als feit. Want nu zet ik een stapje verder. Als er vorige levens zijn, kunnen degenen die we gekend hebben dan in een volgend leven terugkeren en weer bij ons zijn? En dan ook, dat u en ik die ander herkennen?

Wanneer u belooft, dat u mij niet uitlacht, zal ik iets uit mijn leven vertellen dat hiermee te maken heeft.

Een aantal jaren geleden bezocht ik een medium. Ik zocht contact met mijn kleine rode kater Tim, die, zoals dat heet, over de Regenboogbrug was gegaan. En ik had zo'n verdriet, ik was zo eenzaam zonder hem, dat ik erna verlangde iets over hem te horen.

Dus vandaar het bezoek.

Het medium was een aardige en nuchtere vrouw. Dus geen gekkigheid. Ze vertelde me dat Tim nu deel uitmaakte van een groepsziel, waar ik later ook bij mocht. Dat troostte me. En ook, dat Tim zou terugkeren en als ik goed oplette, herkende ik zijn energie meteen. Daar ging het om. Niet om de vorm van kleine rode kater. Zijn typerende Tim-energie, dus zoals hij met mij samen was geweest. Nou, u snapt het wel. Ik was nog niet buiten of ik keek iedereen die ik tegenkwam indringend aan. Waar was hij?

Lang verhaal kort, ik zoek nog steeds, ook al woon ik nu met een grote roodwitte kater Bert van 14 jaar.  Dat is mijn ervaring.

En ik weet,  dat als u en ik het voor het zeggen hadden, we dierbaren meteen een volgend leven zouden schenken, zodat we weer samen konden zijn. Voor de liefde is de vorm van de ander minder belangrijk, als je elkaar herkent, is het genoeg.

Hier is dus mijn puzzel. Over waarnemingen uit een vorig leven hoor ik nogal eens iets. Maar hoe zit het met die volgende levens, kan iemand werkelijk bij u of mij terugkeren?

 

https://www.indischeschrijfschool.nl