10 miljoen uit Volkshuisvestingsfonds voor verbeteren woningen in Laak

14 May 2024, 09:28 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag krijgt tien miljoen euro uit het Volkshuisvestingsfonds voor het verbeteren van woningen in Laak. Door de vereiste dertig procent cofinanciering vanuit de gemeente Den Haag komt het beschikbaar gestelde totaalbedrag voor woningverbetering in Laak daarmee op veertien miljoen euro. Daarmee kunnen duizend slechte huur- en koopwoningen van particulieren worden opgeknapt en verduurzaamd.

"Dat is geweldig nieuws voor Laak", zegt wethouder Martijn Balster van Volkshuisvesting. "De kwaliteit van onze particuliere woningvoorraad is niet op orde in sommige delen van de stad. In het Laakkwartier zijn daarover terecht heel veel zorgen en die zijn niet van vandaag. Ik ben daarom ongelooflijk blij dat we, met de rijksbijdrage uit het Volkshuisvestingsfonds. de komende tijd in totaal veertien miljoen euro kunnen investeren in het opknappen en verduurzamen van huizen in Laak. Zo kunnen we snel het verschil maken voor bewoners die nu dagelijks de lasten van onvoldoende onderhouden, slecht geïsoleerde woningen ervaren."

“Met de toekenning van bijna tien miljoen euro uit het huisvestingsfonds door het Rijk en de vier miljoen die wij daar als gemeente aan toevoegen, kunnen we grote stappen zetten om in Laak Centraal huizen energiezuinig en comfortabel te krijgen”, zegt wethouder Arjen Kapteijns van Energietransitie. “Dit betekent niet alleen een verbetering van duizend woningen, maar ook een investering in de levenskwaliteit van onze bewoners.” 

Minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken maakte gisteren bekend dat in totaal veertien gemeenten een bijdrage ontvangen uit het Volkshuisvestingsfonds 2024. In deze derde aanvraagronde was een totaalbedrag van 175 miljoen euro beschikbaar. Met de bijdrage kunnen gemeenten ruim 9.000 woningen renoveren, verduurzamen en herstructureren in de meest kwetsbare gebieden van Nederland.