1.200 deelnemers aan VR-racecompetitie ROC Mondriaan

28 September 2021, 09:34 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Mondriaan

Zo’n 1.200 studenten van de opleidingen Autotechniek en Mobiliteit bij ROC Mondriaan in Den Haag racen tegen elkaar in een grote virtual reality (VR) racecompetitie.

“Een superstart van een nieuw schooljaar, na de lange pitstop van vorig jaar”, zegt Walther Bonnier, adjunct-directeur van de opleidingen Autotechniek en Mobiliteit.

De school heeft vier VR F1-simulatoren in gebruik van het bedrijf VRX1 Racing. Daarin nemen de studenten het tegen elkaar op. De race is virtueel, maar brengt studenten weer fysiek bij elkaar. Dat werd tijd, volgens Bonnier.

“Na een heel jaar lang thuis zitten door Corona is het zo fijn om weer fysiek met elkaar iets leuks te doen. Zo krijgen studenten meteen een vliegende start van het nieuwe schooljaar.”

In de simulator ervaren studenten hoe het voelt om in een Formule 1-wagen te racen. Bonnier hoopt dat de opleidingen en de studenten met dit event "in een slipstream komen".

"Onze studenten zijn zó enthousiast over auto’s. De opleidingen Autotechniek en Mobiliteit zijn een wereld van nieuwe ontwikkelingen en innovaties. Daarom is dit race-event ook de ideale opwarming voor onze studenten. Ze liggen zo al op pole position voor het nieuwe jaar."