14de editie van ShoppingNight Den Haag druk bezocht

28 May 2023, 12:16 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Richard Mulder

De 14de editie van de ShoppingNight Den Haag trok zaterdag duizenden mensen naar de Haagse binnenstad. Van 13.00 tot 22.00 uur konden zij terecht bij 26 modeshows, verschillende muzikale optredens en een Chinese food court.

Wethouder Saskia Bruines van Economie opende de ShoppingNight officieel om 15.00 uur op de catwalk in de Grote Marktstraat. Zij benadrukte de aandacht voor duurzaam winkelen en was verrast door het grote aanbod duurzame initiatieven vanuit de verschillende winkels en ondernemingen.

De catwalk was daarna een ware ‘fashion strip’, ieder kwartier startte een nieuwe modeshow van winkels als Coats, HEMA, Decathlon, de Bijenkorf, Tacho, Paprika en Bristol. Tussen de modeshows door werden live performances gegeven door verschillende artiesten.

Tekst gaat door onder foto.

Chinatown

Ook in de Hoogstraat was een - 25 meter lange - catwalk. Daar toonden modellen de nieuwste collecties van onder meer Mody Mary, Summum, Credo, Mr Marvis en Denham.

Voor het eerst werd tijdens de ShoppingNight een food court georganiseerd in Chinatown. Ruim 25 kraampjes verkochten daar hapjes en drankjes zoals sushi, saté, dumplings en bubble tea.