26e editie Kaderock trekt 7.000 bezoekers

5 June 2023, 12:40 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Erick Hille

Het Haagse popfestival Kaderock kijkt terug op een succesvol weekend. Voor het eerst duurde het evenement twee dagen.

Maar liefst 7.000 bezoekers wisten het festival in en om Muziekcentrum Musicon te vinden, waar dit keer meer dan 31 bands en artiesten optraden. "We hopen dat twee dagen Kaderock vanaf nu een blijvertje is", zegt organisator Daan van der Bruggen.

Kaderock werd dit jaar voor de 26e keer georganiseerd. In plaats van één dag, duurde het festival dit jaar voor het eerst twee dagen. Hiervoor werd gekozen om het festival groeikansen te geven en toekomstbestendig te maken en breder te kunnen programmeren, zodat meer mensen de weg naar Musicon zouden weten te vinden.

Tekst gaat door onder foto.

Foto Erick Hille. 

Drie dagen

De nieuwe opzet bleek goed aan te slaan. Op vrijdag trok het festival vooral een wat ouder publiek en waren er optredens van onder anderen The Motions, Massada en Trafassi. Zaterdag kwamen juist meer jongeren naar concerten van acts als Prins S. en de Geit, Sophie Straat en Hang Youth.

"Iets nieuws proberen is altijd spannend, zeker omdat Kaderock al meer dan 25 jaar een begrip is in Den Haag en omstreken", zegt Van der Bruggen. "De uitbreiding was echter een groot succes en de reacties van zowel vaste als nieuwe bezoekers waren lovend. We hopen Kaderock ook volgend jaar weer twee dagen lang te kunnen organiseren. En misschien kunnen we op den duur zelfs wel na gaan denken over een volledig festivalweekend van drie dagen."