35 Haagse kandidaten op kieslijsten Europese Verkiezingen

11 May 2024, 08:03 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Shutterstock

Aan de Europese Verkiezingen op 6 juni doen 20 Nederlandse partijen mee. De helft daarvan heeft Haagse kandidaten op de lijst staan. De partij met de meeste kandidaten uit Den Haag is de Socialistische Partij, met Anne Cramer, Sebastiaan van den Hout, Janet Ramesar, Michel van Winden, Meta Meijer en Marieke Alleman.

GroenLinks/PvdA, D66 en de VVD hebben allen een Haagse lijstrekker. Bij GroenLinks/PvdA is dat Marit Maij. De andere Haagse kandidaten zijn Elmar Smid, Femke Brouwer, Sinan Özkaya en Anna Koolstra. Bij D66 komt lijstrekker Gerben-Jan Gerbrandij uit Den Haag, net als Susanne Caarls, Jasper Veen, Anne Schuurmans en Stefan Pack. Hagenaar Malik Azmani is lijstrekker voor de VVD. De tweede Hagenaar op de kieslijst is Anouk van Brug.

De Partij voor de Dieren heeft vier Haagse kandidaten: Nicole Dick, Elsa Miedema, Christine Teunissen en Esther Ouwehand. 50PLUS heeft drie Haagse kandidaten: Gerrit-Jan van Otterloo, Harry Claassen en Geert Tomlow. Ook de PVV doet mee met drie Hagenaars op de lijst: Sebastian Kruis, Nick Kaptheijns en Geert Wilders. Volt Nederland doet mee met de Hagenaars Casper Brüsewitz, Jochem Sprenger en Anna Veltkamp.

Forum voor Democratie heeft twee Haagse kandidaten: Pepijn van Houwelingen en Massimo Etalle. Bij JA21 is Stijn van Ede de enige Haagse kandidaat. Hetzelfde geldt voor Dylan Hallegraeff van de Piratenpartij-De Groenen. Het CDA, NL PLAN EU, ChristenUnie, SGP, BBB, Meer Directe Democratie, VandeRegio, BVNL en NSC hebben geen Haagse kandidaten.