38 nieuwe woningen opgeleverd in Energiekwartier

4 October 2021, 17:42 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Wethouder Anne Mulder van Stadsontwikkeling heeft maandag, samen met bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk van Staedion, een nieuwe bewoner van het Energiekwartier de sleutels overhandigd van zijn woning.

"De komende jaren blijft onze stad groeien", aldus Mulder. "Als gemeente blijven we ons daarom inzetten voor nieuwe woningen in alle segmenten. Hierbij vind ik het van belang dat we oog houden voor het unieke karakter van de stad, Den Haag blijft een fijne plek om te wonen. De Hagenaars moeten zich blijven herkennen in onze stad."

Het Energiekwartier wordt gezamenlijk ontwikkeld door bouwbedrijf Heijmans, woningcorporatie Staedion en de gemeente Den Haag. Vandaag zijn 38 woningen opgeleverd. In totaal komen in deze buurt in hartje Den Haag 450 woningen in alle prijsklassen.

De woningen in het Energiekwartier worden in fasen gerealiseerd. Inmiddels zijn er meerdere deelprojecten afgerond. De buurt bestaat zowel uit koop- als huurwoningen. Daarnaast zijn er enkele monumentale panden, ruim 1.000 vierkante meter bedrijfsruimte en het heringerichte wijkpark De Verademing.