ADO neemt afscheid van operationeel directeur Bunt

17 August 2021, 11:39 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Gert-Jan Bunt is bezig aan zijn laatste weken als operationeel directeur bij ADO Den Haag. De partijen gaan per 1 september uit elkaar.

"Door de voorgenomen reorganisatie is er geen ruimte binnen de club voor meerdere directeuren. Dit is de aanleiding dat ADO Den Haag en Bunt besloten hebben het lopende contract te beëindigen", meldt de club in een korte verklaring.

Eerder werd al het vertrek van financieel directeur Jachin Wildemans gemeld. Beide directiefuncties komen in de nieuwe organisatiestructuur te vervallen.

ADO Den Haag is nog altijd op zoek naar een nieuwe eigenaar. Begin vorige maand probeerde de Haagse club de overname aantrekkelijker te maken. "Om een redding van ADO Den Haag te vergemakkelijken en een faillissement te voorkomen hebben de hiervoor genoemde organen - bestuur STA, bestuur HFC, directie en rvc - aangegeven, dat zij onvoorwaardelijk hun aandeel, bevoegdheden en posities beschikbaar zullen stellen ten behoeve van een nieuwe aandeelhouder. De bestuursstructuur en de bemensing zijn daarmee dus geen struikelblok meer voor de overname en redding van ADO Den Haag. Niemand is belangrijker dan de club", viel er te lezen in een verklaring.

ADO Den Haag gaat in beroep tegen de aftrek van drie punten, die het door de licentiecommissie opgelegd heeft gekregen. De reden voor de straf is dat de uit de Eredivisie gedegradeerde club vooralsnog niet heeft kunnen voldoen aan de begrotingsregels van de KNVB.


Door: ANP