mainImage

Ambassadeur VS deelt oliebollen uit bij Den Haag Centraal

7 december 2022, 15:47 uur
Den Haag & Regio

De Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Shefali Razdan Duggal, heeft woensdag oliebollen uitgedeeld bij treinstation Den Haag Centraal.

Ze had dat beloofd nadat de Verenigde Staten op het WK in Qatar waren ingemaakt door Oranje. Als bewijs plaatste de ambassadeur vanmiddag een filmpje op Twitter. Onder meer minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken kwam een gratis oliebol halen bij de ambassadeur. 

De belofte om oliebollen te gaan uitdelen is het gevolg van een weddenschap, waartoe Duggal was uitgedaagd door de Nederlandse ambassadeur in Washington, André Haspels. Hij vroeg haar via Twitter om een diplomatiek wedje te maken op de uitkomst van het duel Oranje-VS. "Als Amerika wint, ga ik donuts uitdelen in DC's Dupont Circle. En als Nederland wint, ga jij oliebollen uitdelen op Den Haag Centraal. Ga je de weddenschap aan?", schreef Haspels.

Tekst gaat door onder foto.

Geweldige partners

Duggal liet zich niet kennen en nam de uitdaging aan. Na de wedstrijd, die Oranje een ticket naar de kwartfinales opleverde en de VS een ticket naar huis, liet ze weten: "Gefeliciteerd met een goed gespeelde overwinning! Een weddenschap is een weddenschap en je zult me dus snel zien op Den Haag Centraal met die heerlijke oliebollen."

Vanuit de Amerikaanse hoofdstad antwoordde Haspels: "We waren geweldige partners vóór deze wedstrijd en zullen dat de komende jaren ook blijven. Ik wou dat ik daar kon zijn om met jou van de oliebollen te genieten, maar dat bewaren we voor een andere keer."


Door: ANP/Redactie Dagblad070 | Foto: YouTube