Appartementencomplex Elara op Maanplein bereikt hoogste punt

6 July 2022, 21:58 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Staedion

Bij de bouw van het appartementencomplex Elara op het Maanplein in de Binckhorst is deze week het hoogste punt bereikt. In Elara komen 140 sociale huurwoningen, 121 parkeerplaatsen en 385 vierkante meter commerciële ruimte. Het complex wordt gebouwd door Borghese Real Estate en COD. Staedion neemt de woningen en commerciële ruimte in exploitatie.

Gijsbert van Herk, de bestuursvoorzitter van Staedion is blij met de ontwikkelingen. "Van bedrijventerrein naar een nieuwe, dynamische stadswijk. Goed dat Staedion als eerste woningcorporatie onderdeel is van deze gebiedsontwikkeling. Zo voorzien we in de grote behoefte naar betaalbare huurwoningen."

Van Herk hoopt dat Staedion nog meer kan gaan bouwen in het gebied. "Met deze 140 sociale huurwoningen in Elara en 300 sociale huurwoningen aan de Pegasusstraat voegen we 440 betaalbare huurwoningen toe. Maar eigenlijk is dat nog steeds een druppel op de gloeiende plaat. We willen nog veel meer bouwen in de Binckhorst. De ruimte is er maar toch is het - door de knellende gemeentelijke kaders - ingewikkeld om dit voor elkaar te krijgen.”

Tekst gaat door onder foto.

Energiezuinig

De woningen bestaan uit 136 driekamerappartementen en vier tweekamerappartementen met een buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. De appartementen zijn bedoeld voor zowel ouderen als starters en kleine gezinnen. Alle woningen in het complex zijn energiezuinig. Dit betekent dat ze goed geïsoleerd en gasloos zijn. Ook is er veel groen en komen er binnenplaatsen op het Maanplein.