Armoedehulp van Quiet Community binnenkort ook in Den Haag

5 October 2021, 00:05 uur
Den Haag & Regio
mainImage

De armoede-ondersteuning Quiet Community breidt uit naar de Randstad. Er zijn al elf community’s actief in vooral Zuid-Nederland. Daar komen vier steden bij: Den Haag, Utrecht, Amersfoort en Breda.

De Quiet Community’s bieden mensen ruimte om te praten over armoede, maar zijn ook bedoeld om de armoedesituatie te verzachten en de mensen om wie het gaat te versterken. Denk daarbij aan workshops, maar bijvoorbeeld ook een gratis kappersbeurt of fietsreparatie, kaartjes voor het theater of een dagje uit naar een pretpark.

Marieke van Bommel, de voorzitter van Quiet Nederland, maakt de uitbreiding naar onder meer Den Haag vandaag bekend bij de presentatie van het nieuwe Quiet 500-magazine in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag.

De derde editie van deze tegenhanger van de Quote 500 wordt gepresenteerd door Jandino Asporaat, die onlangs is benoemd als ambassadeur van Quiet.  De cabaretier groeide zelf op in armoede en vertelt hierover in het magazine.

In het blad staan verder verhalen, columns en beeldreportages, van bekende en onbekende Nederlanders, over armoede. Zoals het verhaal van Hanny, wier kapotte stofzuiger het symbool werd van de absurde regelgeving voor mensen die steun zoeken bij de overheid. Plus bijdragen van onder anderen Sander Schimmelpenninck, Arnon Grunberg, Erik Scherder en Iris Hond.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek leven iets meer dan één miljoen Nederlanders onder de armoedegrens.