Beach Cleanup Tour van start, 20.000e vrijwilliger verwacht

1 August 2023, 07:28 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Jaap Lotstra

Vandaag start de landelijke strandopruimactie van de Boskalis Beach Cleanup Tour. Stichting De Noordzee verwacht dit jaar de 20.000e vrijwilliger te mogen verwelkomen.

De tour start tegelijkertijd in Cadzand en op Schiermonnikoog. Vijftien dagen lang maken duizenden vrijwilligers de héle Nederlandse Noordzeekust schoon. Op vrijdag 11 augustus wordt het strand tussen Scheveningen en Wassenaar opgeruimd.

Dit jaar is er een bijzondere mijlpaal: Stichting De Noordzee verwacht de 20.000e vrijwilliger sinds 2013. Ook is er extra aandacht voor vervuiling door sigarettenpeuken. Peuken zijn het meest gevonden afval op drukbezochte stranden en zeer schadelijk voor de natuur en het milieu. Op dinsdag 15 augustus worden in Zandvoort de resultaten van de gehele Tour bekendgemaakt.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Eelkje Colmjon

Scheveningen

Voor de schoonmaakdag bij Den Haag op 11 augustus kunnen mensen zich nog steeds aanmelden. Op deze dag zijn er twee mogelijkheden om je in te zetten. Je kan meelopen met de etappe, waarbij je van Wassenaar naar Scheveningen loopt en zoveel mogelijk afval opruimt. Komt het niet uit om een hele dag op pad te zijn? Dan kan je ook zonder je in te schrijven zelf komen opruimen vanaf de Noordzeekraam.

Op 11 augustus worden de deelnemers om 10.00 ontvangen in strandpaviljoen The Shore op Scheveningen. Om 10.30 stappen zij vervolgens de bus in die ze naar het strand van Wassenaar brengt vanaf waar het schoonmaken start. De groep loopt dan over het strand terug naar de startlocatie en ruimt al het afval op dat onderweg wordt gevonden. De speciale Noordzeekraam staat van 11.00 tot 16.00 uur bij The Shore.