Bestuur Vreugdevuur Escamp stapt woedend op

30 December 2022, 15:36 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Vreugdevuur DHS-Escamp (Facebook)

De bestuursleden van de Stichting Vreugdevuur Escamp leggen per direct hun functie neer. Ze zijn woedend dat de vuurstapel op het grasveld bij de Purmerendstraat/Nieuwendamlaan niet mag worden opgebouwd vanwege de storm die zaterdag wordt verwacht.

"Wij verlangen naar een traditie zonder te veel poespas zoals afgelopen jaren altijd mogelijk was", schrijft het bestuur in een verklaring. "Maar sinds de nieuwe regels als zijnde evenement wordt deze traditie vrijwel onmogelijk gemaakt. Wij hebben altijd onze best gedaan om te zorgen dat vreugdevuur Escamp bleef bestaan, maar helaas wordt het door derden zo moeilijk gemaakt dat wij geen andere uitweg zien dan onze werkzaamheden en daarbij de functie als bestuurslid van te stichting per direct op te zeggen."

De bestuursleden spreken tot slot de wens uit dat de regels volgend jaar minder streng zullen zijn. "Wij hopen dat de regels voor 2023/2024 een stuk soepeler zijn dan de niet werkbare situatie nu."

Erg jammer

Burgemeester Jan van Zanen liet eerder vandaag weten het "erg jammer" te vinden dat het vreugdevuur in Escamp niet door kan gaan. "Iedereen heeft hard gewerkt om aan alle eisen van vergunningen te voldoen. Maar we hebben met elkaar afgesproken dat het vuur alleen wordt aangestoken als het veilig kan. De veiligheid staat voorop."