Boekpresentatie: De Droom van Den Haag in Vredespaleis

15 May 2024, 11:19 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Tjerk Miedema

Dit jaar is het precies 125 jaar geleden dat de Eerste Haagse Vredesconferentie plaatsvond. Resultaten van deze conferentie waren onder meer de oprichting van het Permanente Hof van Arbitrage en de bouw van het Vredespaleis.

Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert de Bibliotheek van het Vredespaleis komende dinsdag 21 mei een boekpresentatie met Benjamin Duerr, auteur van 'De Droom van Den Haag: De Haagse Vredesconferentie en het ontstaan van een nieuwe orde'. Belangstellenden kunnen zich vandaag en morgen nog aanmelden voor het evenement.

Na een korte introductie door Dr. Hab. Marcin Czelepak, de Secretaris-Generaal van het Permanent Hof van Arbitrage, zal Benjamin Duerr zijn boek presenteren. Daarna, onder leiding van Tjitske Lingsma, gaan burgemeester Jan van Zanen, Rolien Sasse en Ambassadeur Paul van den IJssel in gesprek over het ontstaan en de ontwikkeling van het multilateralisme sinds de 20ste eeuw. Het gesprek zal zich richten op de Eerste en de Tweede Haagse Vredesconferentie, de personen die erbij betrokken waren en de overeenkomst tot oprichting van het Permanente Hof van Arbitrage en het Vredespaleis.

De bijeenkomst op dinsdag 21 mei start om 18.00 uur. Aanmelden voor het evenement kan via deze link.