Bouw van wooncomplex Maestro in Den Haag van start

8 December 2023, 08:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Martijn Balster (X)

Na ruim zes jaar plannenmakerij is deze week de bouw van het nieuwe wooncomplex Maestro in Den Haag Zuidwest officieel begonnen. Wethouder Martijn Balster van Volkshuisvesting, Wijken, Welzijn en Zuidwest was donderdag op de locatie om de start van de bouw te vieren. 

Op de plek van voormalig woonzorgcentrum De Lozerhof in de wijk Bouwlust komen 136 sociale zorgwoningen en 250 middeldure huur- en betaalbare koopwoningen.

Maestro gaat, naar een ontwerp van KOW Architecten, bestaan uit vier gebouwen die via een ondergrondse parkeergarage en een grote binnentuin met elkaar verbonden zijn. Er komen woon-zorgeenheden met aanvullende voorzieningen, in eerste instantie bestemd voor ouderen met dementie. Het zorgvastgoedfonds ADHCPF heeft deze eenheden gekocht en langjarig verhuurd aan zorginstelling Saffier.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Martijn Balster (X).

Penthouses

In twee andere gebouwen komen huurwoningen in de middensector en vrije sector. Maar de blikvanger van het bouwproject wordt de woontoren op de hoek van het Randveen en de Hengelolaan met 127 koopappartementen inclusief vijf luxe penthouses.

De prognose is dat eind 2025 of begin 2026 de eerste woningen in Maestro worden opgeleverd. De komende jaren worden ook de wijken achter het complex opgeknapt.