Cabaretier Harrie Jekkers keert terug met nieuwe voorstelling

1 March 2024, 11:45 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Maarten Ederveen

De bekende Haagse cabaretier Harrie Jekkers treedt vanaf september weer wekelijks op de zondagmiddagen op in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

Na vier jaar uitverkochte zalen bij 'Achter de duinen', komt hij terug naar Den Haag met een gloednieuw, muzikaal programma: 'In mijn liedjes kan ik wonen'. In deze nieuwe voorstelling ligt de nadruk op - zoals de titel al suggereert - op muziek. Naast zijn eigen nummers speelt Harrie ook liedjes van andere artiesten, die in zijn jeugd een bron van inspiratie voor hem waren. Zoals men gewend is van Jekkers, praat hij de nummers op humoristische wijze aan elkaar.

De eerste voorstelling is op zondag 22 september. Harrie speelt daarna dit jaar nog zeven voorstellingen tot en met december. De kaartverkoop is inmiddels gestart. 

In 2018 nam Harrie Jekkers het stokje over van cabaretier Paul van Vliet als vaste bespeler van de Koninklijke Schouwburg op de zondagmiddagen. Tienduizenden bezoekers genoten van zijn solovoorstelling 'Achter de duinen'. Het was voor het eerst in 23 jaar dat Jekkers weer met een soloprogramma te zien was. Als dank voor deze heerlijke zondagmiddagen, werd pleintje voor de Koninklijke Schouwburg omgedoopt tot het Harrie Jekkersplein. 'In mijn liedjes wil ik wonen' is de tweede solovoorstelling van Jekkers die hij op de zondagmiddagen exclusief in Den Haag speelt.

Illegale doorverkoop

Voor deze voorstellingen van Harrie Jekkers verkoopt de Koninklijke Schouwburg alleen extra veilige 'smart tickets' om illegale doorverkoop tegen te gaan. Dit houdt in dat men de toegangsbewijzen niet per email of post ontvangt, maar dat ze alleen te vinden zijn in de Ticketmatic app op een smartphone.