Clean up on Tour komt weer naar Den Haag

31 July 2023, 11:31 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Clean up on Tour

Op zaterdag 12 en zondag 13 augustus komt Clean up on Tour naar Den Haag. In de ochtend tussen 10.00 en 12.00 uur en in de middag van 14.00 tot 16.00 uur gaan groepen van maximaal 16 deelnemers het water op om afval te verzamelen.

Met Clean up on Tour maakt het Watersportverbond volwassenen op een leuke, sportieve en laagdrempelige manier bewust van hun verantwoordelijkheid richting een schone natuur.

Tijdens de schoonmaakactie gaan deelnemers het water op om vanaf hun sup board afval uit het water te vissen. Het is dus meteen een laagdrempelige mogelijkheid om onder begeleiding van instructeurs kennis te maken met watersport, in dit geval het suppen. In 2022 werd op deze manier al 1663 kilo afval uit het water gehaald.

Tekst gaat door onder illustratie.

Olympisch kampioen

"Als intensief watersporter zie ik het over de hele wereld. Dan drijft of ligt er opeens een volle vuilniszak in het water, een winkelwagen, een schoenzool of plastic doppen. Dat kan echt niet. Daar moeten we wat aan doen", zegt olympisch kampioen windsurfen Kiran Badloe, die ambassadeur is van Clean up on Tour. "Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Dat heb ik thuis altijd geleerd. En daar maak ik me als ambassadeur echt hard voor."

Iedereen van 18 jaar en ouder kan zich gratis inschrijven via Cleanupontour.nl.