Coffeeshop in Weimarstraat verhuist naar 'rand van de stad'

9 February 2024, 08:00 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Galaxy Coffeeshop (Facebook)

Eén van de drie coffeeshops die vlak bij elkaar zijn gevestigd in de Weimarstraat gaat verhuizen naar een andere plek in Den Haag. Dat meldt de krant NRC in een artikel over de winkelstraat.

Door de overconcentratie van coffeeshops in de winkelstraat is er regelmatig overlast van dubbel geparkeerde auto's, luidruchtige bezoekers en - volgens de politie - vermogens-, drugs-, en vuurwapendelicten door passanten uit steden als Groningen, Vlaardingen, Zoetermeer en het Westland.

Eigenaar Dave van der Tak van Coffeeshop Galaxy vertelt over de verhuisplannen tegen de krant. "We gaan iets nieuws neerzetten op een unieke locatie. De politiek wil het, de bewoners willen het en ik wil het zelf ook. Straks hoeven onze klanten uit het Westland niet meer door de stad te toeren."

Een woordvoerder van Van Zanen bevestigt de verhuisplannen. De zaak zou naar "de rand van de stad" moeten verhuizen. Op een plek waar ook huisvesting voor arbeidsmigranten moet komen. Het wachten is op vergunning van de gemeente en goedkeuring door de gemeenteraad.