Cool Event terug op Scheveningen, maar zonder ijssculpturen

6 November 2023, 11:33 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Cool Event/PR

Vanaf komende zaterdag 11 november kan er weer worden geschaatst op een ijsbaan op het Kurhausplein. Onder leiding van organisator Damiano D’Alba en zijn team slaan Haagse en Scheveningse ondernemers jaarlijks de handen ineen om dit evenement mogelijk te maken.

De schaats- en ijsattractie Cool Event vindt voor de vijftiende keer plaats op Scheveningen. De overdekte ijsbaan voor het Kurhaus is te bezoeken tot en met 11 februari 2024. De IJssculpturen Expositie van Cool Event gaat dit jaar niet door.

Op de schaatsbaan van 600 vierkante meter kan dagelijks worden geschaatst. Daarnaast zijn er speciale activiteiten zoals schaatsshows, voetjebal op het ijs, Sinterklaas en Kerstfeest en een speciaal programma rond de Nieuwjaarsduik op 1 januari.

Het Cool Event maakt deel uit van de Royal Winter in Den Haag, een serie activiteiten om de stad ook in de wintermaanden aantrekkelijk te maken voor bezoekers. Zo keert ook de Royal Christmas Fair weer terug op Lange Voorhout en komen er ook weer lichtvoorstellingen van The Hague HighLights in de stad.

Geen IJssculpturen Expositie

De IJssculpturen Expositie van Cool Event op en bij de Scheveningse Boulevard gaat dit jaar niet door. Volgens de organisatie is vanwege de hoge energiekosten en omwille van duurzaamheid besloten om dit jaar geen ijscarvers te vragen beelden te maken van ijs en sneeuw.