Cosmo wint muziekwedstrijd Talent Event

26 March 2023, 19:02 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Henriette Guest

De pop/rockformatie Cosmo heeft zondagmiddag in een afgeladen poppodium Paard de negende editie van de muziekwedstrijd Talent Event gewonnen. De groep versloeg daarmee de vier andere finalisten Waiiress, Amber Rosa Lynn, Sasha Sailor en Major Miracle. Wethouder Saskia Bruines van Cultuur reikte de hoofdprijs uit. Aan Talent Event doen alleen muzikanten jonger dan 21 jaar mee uit Den Haag en omgeving.

De vijf finalisten werden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit Sharwin 'Sax' Pancham (mede-winnaar Talent Event 2021), Marne Miesen (gitarist Prins S. en de Geit), Rosalyn van der Dussen (radiopresentator Den Haag FM) en Joan Biekman (adviseur Fonds voor de Podiumkunsten). Het publiek stemde mee als vijfde jurylid.

Winnaar Cosmo speelt komende zomermaanden op de Haagse zomerfestivals - zoals Bevrijdingsfestival Den Haag, Kaderock en Zeeheldenfestival - en ontvangt een indrukwekkend prijzenpakket met 500 euro cash, media-aandacht, een fotoshoot, een podcastspecial, gratis oefenruimte, een optreden in het Paardcafé en drie dagen studiotijd om een demo of EP op te nemen.

Publieksprijs & Promotieprijs

Juryleden en het publiek kozen zondag unaniem voor Cosmo als winnaar. De band won daarom naast de hoofdprijs ook de Publieksprijs ter waarde van 250 euro cash. De Promotieprijs van 250 euro, voor de act die het beste reclame heeft gemaakt voor de finale van Talent Event, is gewonnen door de formatie Sasha Sailor.