mainImage

De Mos krijgt zijn geëiste excuses van Nieuwsuur

5 september 2020, 22:59 uur
Den Haag & Regio

Richard de Mos heeft zaterdagavond inderdaad de door hem en zijn advocaat Peter Plasman geëiste rectificatie en excuses gekregen van presentator Jeroen Wollaars van het programma Nieuwsuur. Die had vrijdag de woede van de voorman van Groep de Mos gewekt door in het item over de veroordeling van Geert Wilders op te merken dat in Den Haag politici worden veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie.

Hij doelde daarmee op De Mos en de andere Haagse oud-wethouder Rachid Guernaoui. Die worden er echter door het Openbaar Ministerie alleen onder meer van verdacht te hebben deelgenomen aan een criminele organisatie, van een proces laat staan een veroordeling is nog lang geen sprake. De Mos en Guernaoui hebben pas recent inzicht gekregen in hun dossier en de verhoren moeten mogelijk zelfs nog beginnen.

De Mos was woedend na de uitzending en eiste een rectificatie, zijn advocaat Plasman gaf zaterdag direct in een persbericht al aan dat hij Nieuwsuur had gesproken en dat werd erkend dat er een fout was gemaakt en dat er sprake was van een verspreking. Dat gaf een zegsvrouwe  van Nieuwsuur bij navraag ook desgevraagd toe.

Dat er sprake was van een verspreking waren ook inderdaad de woorden die Wollaars zaterdag, weliswaar pas aan het einde van de uitzending, gebruikte. Hij wees de kijkers er op dat hij natuurlijk bedoelde dat er sprake is van een verdenking, een beschuldiging en geen veroordeling en bood De Mos zijn excuses aan.

 


Foto: ANP