mainImage

De Schaloen: alleen sociale en middeldure huur

4 september 2020, 15:14 uur
Den Haag & Regio

Moerwijk krijgt met het nieuwbouwproject De Schaloen niet alleen meer sociale huurwoningen dan er huizen moeten worden gesloopt, ook krijgen die bewoners de gelegenheid terug te keren in hun oude wijkje maar dan in de nieuwbouw.

Dat bleek vrijdag bij de ondertekening door gemeente, woningcorporatie Staedion en ontwikkelaar Sustay van de overeenkomst die het project mogelijk gaat maken. De eerste van de in totaal 570 huurwoningen, verdeeld over 225 sociale huur en 345 middeldure huur, moeten medio 2023 worden opgeleverd. Voor het project moeten 200 woningen worden gesloopd.

Volgens de betrokken partijen zijn de bewoners, en de omgeving van het terrein, actief betrokken geweest bij de ontwikkelingen. Zo zou een klankbordgroep van bewoners mee hebben gedacht met de plannen, zijn er spreekuren in de wijk geweest. Daarbij volgt er dit najaar sowieso nog een bijeenkomst voor bewoners en de omgeving, zo meldde het ronkende persbericht vrijdag.

Bestuursvoorzitter Willem Krzeszewski van Staedion en Frank Pieper, directeur bij ontwikkelaar Sustay, zijn beiden enthousiast over het project. Verantwoordelijk wethouder Martijn Balster herinnerde bij de ondertekening vrijdag  andermaal aan de grote ambitie die Den Haag heeft op het gebied van wonen. "We bouwen 4.000 nieuwe woningen per jaar, met oog voor de betaalbaarheid. Met deze overeenkomst zetten we weer een stap om deze ambitie te realiseren. We investeren niet alleen in een fiks aantal betaalbare woningen, maar ook in een prettige buitenruimte met veel groen en speelgelegenheid.”