Den Haag deelt weer gratis bomen uit

5 June 2023, 11:38 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Arnaud Roelofsz


De gemeente Den Haag deelt ook dit jaar weer bomen uit aan bewoners, scholen, ondernemers, sportclubs en andere organisaties. Tot en met 31 juli kunnen zij een gratis boom aanvragen bij Stichting Duurzaam Den Haag die de actie coördineert.

Den Haag deelt met de actie 'Bomen voor Den Haag' al een paar jaar met succes bomen uit voor tuinen, buurt- en volkstuinen. “Ik ben erg blij dat we dit jaar voor de derde keer bomen kunnen uitdelen aan iedereen die de stad wat mooier en groener wil maken. Ik roep vooral bewoners uit wijken met weinig groen en veel steen op om een gratis boom aan te vragen. Want bomen brengen koelte in de zomer en je tuin ziet er meteen mooier uit”, zegt wethouder Anne Mulder van Buitenruimte.

In Den Haag is een aantal wijken erg versteend. Bijvoorbeeld de Schilderswijk, Laakkwartier en de Stationsbuurt. Dat betekent dat er veel huizen staan, veel tegels liggen en weinig groen is. Deze buurten hebben meer last van hitte in de zomer en water van plensbuien in de winter kan minder goed weglopen. Daarom is bomen planten in deze wijken extra belangrijk.

Tekst gaat door onder foto.

Den Haag vergroenen

"Ik ben blij dat we dit jaar weer mensen mogen helpen met het vergroenen van hun tuin, terrein of schoolplein. Dat er dit jaar extra aandacht is voor versteende wijken is heel belangrijk. Juist daar valt heel veel te winnen", zegt Joris Wijsmuller, directeur van Duurzaam Den Haag. "Deze actie is er echt voor iedereen. Nu dus ook voor huurders van woningcorporaties. Het is een goede manier om Den Haag te vergroenen."

Tot en met 31 juli kun iedereen zich aanmelden voor een boom via Bomenvoordenhaag.nl. Er is keuze uit vijftien boomsoorten. Duurzaam Den Haag verwerkt de aanmeldingen. Als de aanvraag is goedgekeurd wordt de boom in het najaar (november/december) bezorgd. De ontvangers moeten zelf de boompjes planten.


Door: www.hethaagsegroen.nl