Den Haag viert Internationale Vrouwendag met meerdaags programma

11 February 2024, 14:08 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Haagse Vrouwendagen

De Haagse Vrouwendagen vinden dit jaar plaats van 4 tot en met 10 maart. Rondom de Internationale Vrouwendag (8 maart) is er een vol programma waarbij stil wordt gestaan bij de emancipatie en positie van vrouwen in de hele wereld.

Tijdens de viering van de Haagse Vrouwendagen vinden diverse evenementen plaats, georganiseerd door (vrouwen)organisaties, de Haagse Cultuurankers en de gemeente. Vaste onderdelen die terugkomen in deze week zijn: de Ria Sikkes-lezing, een debat, een filmavond en de uitreiking van de Kartiniprijs.

Het programma bestaat verder uit onder meer workshops, inspiratiesessies en voorstellingen die voor alle bezoekers vrij toegankelijk zijn. Iedereen die emancipatie en de positie van vrouwen een warm hart toedraagt is van harte welkom. Het thema van dit jaar is: 'Eén wereld, duizend vrouwen; een schat aan diversiteit'.

De Haagse Vrouwendagen, een jaarlijks terugkerend evenement, zijn vooral bedoeld om vrouwen in Den Haag en daarbuiten samen te brengen, hun prestaties te vieren en belangrijke kwesties aan te kaarten die vrouwen wereldwijd aangaan. Tijdens de Haagse Vrouwendagen zijn overal in de stad activiteiten rond vrouwenemancipatie.

Tekst gaat door onder foto.

Foto: Haagse Vrouwendagen.

Belangrijke week

Wethouder Mariëlle Vavier (foto hierboven) van Inclusie onderstreept het belang van deze dagen: “Ook dit jaar vieren we de Haagse Vrouwendagen in de week van Internationale Vrouwendag. We staan met elkaar stil bij de emancipatie en positie van vrouwen in de hele wereld. Het is een belangrijke week waarin we de prestaties van vrouwen vieren, hun stemmen versterken en belangrijke gesprekken voeren om gendergelijkheid te bevorderen. Ik ben trots dat we, samen met organisaties uit Den Haag, weer een mooi programma hebben samengesteld. De activiteiten bieden de kans om te leren, te verbinden en elkaar te ondersteunen."

Voorlopig programma:

Maandag 4 maart: Filmavond bij Pathé Buitenhof
Donderdag 7 maart: Ria Sikkes-lezing bij The Social Hub The Hague
Vrijdag 8 maart: Uitreiking Kartiniprijs bij Juliana Plaza 
Zaterdag 9 maart: Debat bij PIP Den Haag over ‘Loonkloof & veiligheid in de nacht’