Derde handhavingsactie in Scheveningen tegen asociaal gedrag

14 August 2021, 13:10 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Valerie Kuypers

De gemeente Den Haag, politie, Douane, Openbaar Ministerie, en de HTM hielden op vrijdag 13 augustus voor de derde keer een grote integrale handhavingsactie aan de kuststrook en in het Havengebied van Scheveningen. De inzet van diverse diensten en instanties van de afgelopen maanden is duidelijk zichtbaar en de druk op asociaal gedrag neemt af.

Bewoners & ondernemers gaven tijdens de acties hier complimenten over. In het bijzonder was er aandacht voor huftergedrag in het verkeer, zoals straatraces en voertuigen die geluidsoverlast veroorzaken. Ook is er opgetreden tegen het nuttigen van alcohol & drugsgebruik. Op de hele kuststrook is het verboden om alcohol en (soft)drugs te gebruiken. Het Team Toezicht Kust van de politie heeft onder andere een persoon aangehouden die verdacht wordt van drugs dealen.

De gemeente heeft samen met bewoners en ondernemers een actieplan gemaakt om maatregelen te nemen tegen de buitensporige drukte en overlast die daardoor veroorzaakt wordt op Scheveningen. Het gaat om maatregelen tegen bijvoorbeeld parkeeroverlast, geluidsoverlast, straatraces, alcohol-, lachgas- en drugsgebruik en afval. Tijdens deze handhavingsactie is daar in het bijzonder aandacht voor geweest.

De politie hield in de haven een verkeerscontrole samen met het OM, gemeentelijke belastingzaken, handhavers en het gemeentelijk parkeerteam. Samen controleerden zij honderden voertuigen en personen. De politie heeft 8 bestuurders een boete gegeven voor het overtreden van verkeersregels zoals te hard rijden en niet de juist verlichting hebben. Vier bromfietsen waren opgevoerd en kregen hiervoor een boete.

Een bromfiets mocht niet meer verder rijden totdat het voertuig door de RDW is gecontroleerd. De noise patrol is tijdens de actie ook weer succesvol ingezet. Een noise patrol is een apparaat dat het maximale geluidsniveau van een voertuig meet. Zestien voertuigen zijn met de noise patrol gecontroleerd. Negen voertuigen overschreden de toegestane geluidsnormen. De bestuurders van deze auto’s of motoren kregen een boete van ongeveer €450,-. Vijf van hen mochten niet meer verder rijden totdat hun voertuig is hersteld en goedgekeurd is door de RDW.