mainImage

Dit zijn de drie genomineerden voor de Kartiniprijs

13 oktober 2021, 08:41 uur
Den Haag & Regio

De gemeente Den Haag reikt elk jaar een emancipatieprijs uit. Deze Kartiniprijs is bedoeld voor personen of organisatie die zich inzetten voor een gelijkwaardige positie van mannen en vrouwen.

Personen, stichtingen en organisaties, maar ook projecten en initiatieven komen voor de prijs in aanmerking. De prijs bestaat uit een bedrag van 2.500 euro.

De jury heeft uit de inzendingen voor de Kartiniprijs drie kandidaten geselecteerd, Polka, Roos Padmos en Box it Out. 

De organisatie Polka richt zich op emancipatie en integratie van Poolse vrouwen om zo hun weerbaarheid en economische en maatschappelijke zelfstandigheid te vergroten. Zo worden er bijvoorbeeld bijeenkomsten, themalezingen en trainingen gegeven over arbeidsrechten en sollicitatieprocessen.

De Scheveningse Roos Padmos kwam afgelopen jaar in actie tegen de toenemende overlast op Scheveningen, meisjes en vrouwen op de boulevard in Scheveningen werden lastiggevallen, bedreigd en geïntimideerd door jongens en mannen. Roos organiseerde onder meer een grote demonstratie.

Box it Out is een boksstudio en ontmoetingsplaats voor vrouwen, waar zij werken aan hun zelfvertrouwen. Oprichter Marianna Sanna-Wezer is een voorbeeld en rolmodel voor al deze vrouwen. Ze leert hen om zich letterlijk een weg naar zelfvertrouwen en zelfredzaamheid te vechten.

Op zaterdag 30 oktober reikt wethouder Arjen Kapteijns van Emancipatie de Kartiniprijs uit.