Dit zijn de winnaars van de Haagse Popprijzen 2023

14 October 2023, 11:13 uur
Den Haag & Regio

Tijdens de Haagse Popweek zijn afgelopen week op verschillende momenten Haagse Popprijzen uitgereikt aan talentvolle muziekacts en -projecten uit onze stad.

Dé Haagse Popprijs, voor de Haagse act die nationaal of internationaal het meeste impact heeft gehad, werd bepaald door muziekprofessionals uit de Haagse popscene. De onderscheiding was dit jaar voor de groep Prins S. en de Geit. De overige popprijzen zijn publieksprijzen waarvoor belangstellenden de afgelopen weken online een stem konden uitbrengen.

De Haagse Popprijs voor de beste Haagse release was voor het titelloze debuutalbum van de band Niko. Het hiphopplatform Vijf Vier werd uitgeroepen tot beste Haagse initiatief. De beste Haagse videoclip - zie bovenaan deze pagina - werd gemaakt door de band Flaire. De Music Support Award ging dit jaar naar de band Heath.

De Haagse Popweek wordt dit weekend afgesloten met enkele straatconcerten in het centrum van Den Haag, en verder binnenoptredens op podia als het Paardcafé, Radarcafé, Zwarte Ruiter en The Grey Space.